facebook

Wie zijn wij?

luchtfoto bedrijf Aardappelhof is de webwinkel van het agrarisch bedrijf van de fam. Klaver in Medemblik. Een al generaties oud bedrijf oorspronkelijk te Opperdoes, maar door de ruilverkaveling in 1979 op een nieuwe locatie in het buitengebied van Medemblik.

Jarenlang teelden we o.a. aardappelen, uien, rode bieten, peen, spruiten en tarwe. De laatste jaren alleen nog maar aardappelen en luzerne. De luzerne telen we op contract voor groenvoerdrogerij Hartog. Als aardappelen teelden we tot 2010 de Opperdoezer Ronde, een exclusief ras dat alleen in deze omgeving geteeld mag worden.

In 2010 zijn we op zeer kleine schaal begonnen met het telen van andere, vooral bijzondere en vaak oude rassen, die zeer beperkt of helemaal niet in een supermarkt te verkrijgen zijn. Allereerst om te kijken of ze op onze grondsoort (zavel) goed gedijen, maar ook of ze wel bijzondere eigenschappen hebben qua smaak, kleur of vorm. In 2011 starten we met een bescheiden teelt van vijftien rassen, die we via onze webwinkel verkopen. Vanaf 2012 hebben we het aantal rassen uitgebreid tot zo'n dertig. De start van de verkoop van de vroege rassen begint meestal rond juni/juli, die van de late rassen in augustus/september.

0 items
Ideal