facebook

Aardappelgratin van Ratte d'Ardechege, prei en geitenkaas

Ratte d'Ardeche Voor 4 pers.
Ingredienten
  • 600 gram Ratte d'Ardechege
  • 250 ml creme fraiche
  • 250 ml halfvolle melk
  • Een halve prei
  • 150 gram magere kruimige geitenkaas
  • 50 gram walnoten
  • Honing

  • Oven voorverwarmen op 180 °C. Aardappels wassen en in dunne plakjes snijden of schaven.
    In grote kom creme fraiche en melk door elkaar roeren. Mengsel op smaak brengen met 1 tl zout en peper. Aardappelplakjes toevoegen en voorzichtig enkele malen omscheppen, zodat alle plakjes met room bedekt zijn.

    Laagjes opbouwen in de ovenschaal, eerst een laagje aardappelplakjes daarna een laagje fijn gesneden prei. Zo om en om de schaal volmaken. Restant van roommengsel uit kom erover schenken. Aardappels bestrooien met kaas en walnoten. Schaal op rooster in midden van oven zetten en aardappelgratin in 40 - 50 min. goudbruin en gaar laten worden. Na uitserveren wat honing erover gieten.

    De aardappels kunnen ook voorgekookt worden, in dit geval is het erg belangrijk om erop te letten dat ze niet te gaar zijn gekookt. De gratin moet dan 15 – 20 min in de oven.

    Bestel Nu uw Ratte d'Ardeche
    0 items
    Ideal